“Stejarii” au fost exclusi de la Campionatul Mondial!

Romania pierde locul la Campionatul Mondial din Japonia

Sursa foto: evz.ro

Nationala Romaniei de rugby a fost exclusa de la Campionatul Mondial, pe motiv ca ar fi folosit jucatori ce nu erau eligibili. la fel s-a intampla si in cazul Spanisi ei Belgiei, locul lor fiind luat de Rusia, iar Germania va evolua la baraj.

Cele trei nationale au primit cate cinci puncte de penalizare pentru fiecare partida in care au folosit rugbysti fara drept de joc. Astfel, Spania a primit 40 de puncte de penalizare, Romania si Belgia primind si ele cate 30 de puncte. interesant este ca vestea a aparut in urma cu o saptamana in Georgia, cand World Rugby avea deja cazurile spre solutionare.

In urma acestor penalitati, clasamentul preliminariilor arata total diferit: Rusia (20p); Germania (8p); Romania (-1p); Spania  (-16p) si Belgia (-19p).

Marul discordiei l-a reprezentat scandalul iscat din ultima etapa a Rugby Europe Championship, cand Romania trebuia sa profite de un pas gresit al ibericilor in Belgia, ceea ce s-a si intamplat, Spania fiind invinsa cu 18-10 si “Stejarii” mergeau direct la Campionatul Mondial. Fara voia lui intr-un scandald e asemenea proportii, arbitrul acelei intalniri, Vlad Iordachescu, a fost cel de la care au pornit acuzatiile spaniolilor si ancheta declansata de World Rugby

Conform datelor venite dinspre forul international de rugby, Sione Faka’osilea nu avea drept de joc pentru Romania, el avand deja la activ meciuri pentru Tonga in campionatul de rugby in sapte. Alti cinci jucatori belgieni nu aveau drept de joc, in timp ce pentru Spania nu aveau voie sa joace Mathieu Belie si Bastien Fuster, acestia avand selectii in selectionata de U20 a Frantei.

Pe langa aceste sanctiuni, Federatia Romaniei de Rugby a primit si o amenda usturatoare, fiind obligata sa plateasca 100 000 euro.  Federatia sustine ca a facut toate demersurile posibile pentru a afla eligibilitatea mai multor jucatori din Tonga si Fiji.

Check Also

Campionatul Mondial de Fotbal – Tunisia

Tunisia este outsider al Grupei G Cele mai bune cote din Serie A, Premier League …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>