Campionatul Mondial de Fotbal – Costa Rica

Navas, omul numarul 1 al Costa Ricai

Sursa foto: mykhel.com

Joia a fost o zi productiva in fotbalul din Costa Rica, Federatia a anuntat cei 23 de jucatori pe care se bazeaza pentru Campionatul Mondial de Fotbal.

Costa Rica a fost mereu cu un pas inaintea adversarelor din linia a doua, a calificarilor pentru America Centrala si de Nord, fiind una dintre formatiile care s-au batut pana la ultima etapa pentru sefie, insa, a fost devansata de mult mai experimentata selectionata a Mexicului. Cele doua s-au calificat la Campionatul Mondial de Fotbal, urmand ca echipa lui Oscar Ramirez sa participe in Grupa E a turneului final, unde va avea adversari grei, precum Brazilia, Serbia si Elvetia.

Baietii incep incet si sigur sa se obisnuiasca cu miza meciurilor de la Cupa Mondiala. Vor incerca diferite tacitici inca din prima zi de antrenament. De astfel, vor efectua programe ce vor viza atat partea defeniva, cat si atacul, a spus Luis Marin, asistentul tehnic al nationalei din Costa Rica, conform fedefutbolcr.com

Teoretic, echipa nationala din Costa Rica este una experimentata, cu jucatori ce depasesc 30 de ani, dar asa cum era de asteptat, Oscar Ramirez a incercat sa combine experienta cu agilitatea tinerilor, astfel, printre cei 23 de jucatori se afla si Ian Smith,  fundasul de 20 de ani ce evolueaza in Suedia. Randall Azofeifa este si el in lot, sperand sa bifeze primele sale minute la echipa nationala, intr-un meci de Campionat Mondial. Ultima data cand mijlocasul celor de la Herediano a jucat intr-un astfel de duel, a fost la editia din 2006.

Lotul pe care Costa Rica se bazeaza la Campionatul Mondial de Fotbal

Portari: Keylor Navas (Real Madrid), Patrick Pemberton (LDA), Leonel Moreira (Herediano)

Fundasi: Cristian Gamboa (Celtic), Ian Smith (Norrkoping), Ronald Matarrita (NYCFC), Bryan Oviedo (Sunderland), Oscar Duarte (Espanyol), Giancarlo Gonzalez (Bologna), Francisco Calvo (Minnesota United), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps), Johnny Acosta (Aguilas Dorados)

Mijlocasi: David Guzman (Portland Timbers), Yeltsin Tejeda (Lausanne), Celso Borges (Deportivo La Coruna), Randall Azofeifa (Herediano), Rodney Wallace (NYCFC), Bryan Ruiz (Sporting Lisbon), Daniel Colindres (Saprissa), Christian Bolanos (Saprissa)

Atacanti: Johan Venegas (Saprissa), Joel Campbell (Real Betis), Marco Urena (LAFC)

Check Also

Campionatul Mondial de Fotbal – Tunisia

Tunisia este outsider al Grupei G De acum poti depune si retrage banii si din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>