Andy Murray se poate intoarce la noile evenimente din Marea Britanie

Murray ar putea reveni la noile evenimente britanice din Glasgow si LoughboroughSursa foto: tennis.com

Andy Murray ar putea sa se intoarca dupa operatia de sold la unul dintre cele doua noi evenimente de interior din Marea Britanie, in aceasta primavara.

Murray a spus dupa operatia sa ca spera sa se intoarca “in jurul sezonului de iarba, sau poate putin mai inainte”.

Jucatorul, in varsta de 30 de ani, este putin probabil sa vrea sa se intoarca pe suprafata dura, care precede sezonul de iarba, insa optiunile sale in alta parte sunt limitate.

Lawn Tennis Association (LTA) a anuntat doua evenimente noi de teren in Glasgow si Loughborough.

Ambele vor fi organizate pe ATP Challenge Tour, nivelul de sub ATP World Tour, cu un fond de premii de 100.000 de dolari.

Primul se va desfasura la Centrul de tenis Scotstoun din Glasgow intre 28 aprilie si 6 mai. Al doilea este programat pentru Centrul de Tenis al Universitatii Loughborough de la 19 la 27 mai.

LTA spune ca turneele vor oferi “oportunitati de joc de calitate pentru jucatorii britanici” in cursa catre Wimbledon, dar pare foarte putin probabil ca ar fi fost infiintate in scurt timp daca nu ar fi revenirea iminenta a lui Murray. LTA nu s-a angajat inca sa organizeze turneele in anii urmatori.

Se crede ca echipa de management a lui Murray si LTA s-au implicat in discutii despre crearea acestor evenimente, desi nu poate exista nici o garantie ca fostul numar unu mondial va fi in forma si potrivit pentru oricare dintre ele. Campionul dublu la Wimbledon a declarat constant ca nu se va intoarce pana nu este absolut pregatit.

El nu a mai jucat un meci competitiv de la Wimbledon anul trecut si a fost scos din acest sezon Australian Open dupa o accidentare inainte de a fi supus unei interventii chirurgicale pe 8 ianuarie.

Se va intoarce la antrenamente in urmatoarele saptamani si intentioneaza sa plece in strainatate, spre o destinatie inca nedeterminata, pentru un antrenament de vreme calda, in aprilie.

O intoarcere la tenisul competitiv pe teren propriu in Glasgow la sfarsitul lunii aprilie ar reprezenta o recuperare rapida a interventiei chirurgicale, dar nu ar trebui exclusa inca.

Daca Murray se va intoarce in Loughborough trei saptamani mai tarziu, atunci va avea inca o saptamana de asteptare pentru inceperea sezonului de iarba, in sud-vestul Londrei.

Trofeul Surbiton este un alt eveniment din cadrul Challenger Tour – un nivel pe care Murray nu l-a mai jucat din octombrie 2005.

Check Also

Campionatul Mondial de Fotbal – Tunisia

Tunisia este outsider al Grupei G Ilie Dumitrescu iti recomanda sa pariezi la Unibet Sursa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>