Alexandra Cadantu a fost eliminata din calificarile pentru Australian Open

Cadanta este eliminata, dar Dulgheru si Bara lupta pentru un loc pe tabloul principal al Australian Open

Sursa foto: Doartenis.ro

In aceasta dimineata, Romania a ramas cu doua reprezentante in cursa pentru un loc pe tabloul principal al Australian Open, dupa ce Alexandra Cadantu a fost eliminata.

Plecata din start drept outsider, jucatoare de tenis aflata pe locul 171 WTA, Alexandra Cadantu, a pierdut in fata tinerei Vera Lako, scor 3-6, 1-6. Astfel, cea mai buna performanta a ei la un turneu de Grand Slam ramane turul al doilea pe care l-a facut la Wimbledon, in 2013.

Primul set a fost unul relativ echilibrat, mergandu-se cap la cap pana cand bielorusi a condus cu 302, iar in game-ul imediat urmator a facut break la 0, reusind sa se distanteze la 5-2, urmand ca atunci cand a avut ocazia sa inchida actul, sa o faca la prima minge. Total resemnata, Cadanta nu a mai putut tine ritmul in setul secund, ea incepand cu game pierdut inca de prima data, tabela aratat 1-6 la finalul celor 68 de minute de stat pe teren.

Vestile bune vin din tabara Mariei Irinei Bira, care a trecut cu 7-5 in decisiv, in fata bulgaroaicei Sesil Karantcheva. In varsta de 22 de ani, sportiva din Romania, care acum ocupa locul 183 WTA, a reusit sa faca un prim set bun, castigand in prelungirile sale, scor 7-5, pierzand apoi urmatorul act. Totusi, cu toate ca a fost condusa cu 0-3 si 2-4 in setul decisiv, a reusit sa salveze o minge de meci si apoi sa faca break, pentru ca de la 3-5 pentru Karantcheva, sa inchida jocul cu 7-5. Meciul a durat doua ore si jumatate.

Alta sportiva din Romania care s-a calificat in semifinalele calificarilor pentru Australian Open este Alexandra Dulgheru, care a reusit sa treaca de Bianca Vanessa ANdreescu, o tanara speranta a tenisului canadian, in varsta de 17 ani. Cu 11 ani mai experimentata decat adversara intalnita, Dulgheru a transat repede primul set, 6-1 dupa doar 26 de minute de stat pe teren, timp in care a fructificat fiecare minge de break de care a dispus, inchizand la prima minge de set pe care a avut-o. ACtul al doilea a fost tot la discretia Alexandrei, experienta spunandu-si cuvantul. Meciul s-a terminat 6-1; 6-1.

Irina Maria Bara urmeaza sa o intalneasca pe favorita numarul 14 a calificarilor, americanca Bernarda Pera. Aceasta din urma a trecut de elvetianca Schnyder in doua seturidisputate, 3-6, 6-7. Alexandra DUlgheru joaca impotriva numarului 177 WTA, Dayana Yastremska, o sportiva ce provine din Ucraina, in varsta de 17 ani. Aceasta a trecut cu 2-0 de Misaki Doi.

Check Also

Campionatul Mondial de Fotbal – Tunisia

Tunisia este outsider al Grupei G Ilie Dumitrescu iti recomanda sa pariezi la Unibet Sursa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>